Lezing: Zien is geloven!

Lezing: Zien is geloven!

‘Zien is geloven’ is een lezing die je meevoert naar de vroege jaren ’60, waar de eerste beelden opduiken van de Beatles in de Cavern Club en De Stones langzaam het dromerige Londen veroveren. Geniet van de beelden en ontdek wat beelden ook in die tijd al met de mensen deden. Waarom werden de Beatles anders vastgelegd dan de Stones? En door wie en waarom? Hoe ontstond en ontstaat imago? Hoor de verhalen over hoe beeld jouw gedachten bouwt en hoe beeld mensen voortdurend beïnvloedt. U zult tijdens de lezing ontdekken dat beeld meer doet dan alleen maar plaatjes tonen.

Maar ook andere vragen komen tijdens de lezing aan bod.  Wat was en is de rol van fotografie? En hoe veranderde de fotografie naarmate camera’s eenvoudiger werden? Waarom werd er opeens in de vroege jaren ’70 steeds meer door vrouwen gefotografeerd?
Allemaal vragen. Maar telkens komt het thema ‘Zien is geloven’ in volle glorie terug.
Hoe kan het dat de spreker u vraagt een getal in gedachte te nemen en dat 70% van de toehoorders hetzelfde getal bedenkt? Wat heeft beeld hiermee te maken? Allemaal dingen die door interactie met het publiek tijdens de lezing naar boven komen.

Samengevat is de lezing zowel een reis langs memory lane alsmede een leerzame voorgehouden spiegel, waarin de beleving, het imago en vooral het waarom van beeld aan bod komt op een ludieke wijze, gesteund door experimenten, muzikale fragmenten en weetjes. Aan het eind van de lezing komen we in het ‘nu’ en ontdekken we steeds meer hoe we door beelden gevormd worden en waarom bepaalde gevoelens bij beeld opgeroepen worden. Kortom: een lezing die je ogen opent en je een fantastische inkijk geeft in de wereld van beeld en je een beleving geeft van de invloed beeld in de vroege jaren ’60 tot het hedendaagse nu. Iconische platen, anekdotes en verhalen op eigenzinnige wijze. Zien is geloven. Of toch… juist niet?

De lezing duurt 90 minuten en wordt op locatie gegeven.

Ik ga akkoord met met opslaan van mijn naam- en -emailgegevens door NEW Perspectives alsmede van de overige ingevulde gegevens. NEW Perspectives gebruikt deze gegevens uitsluitend intern en verstrekt deze niet aan derden. De gegevens worden puur gebruikt om met u te kunnen communiceren en zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt.